Coaching by Rox  Roxanne Hamelers, coaching advies en training
 


coaching by ...

Rox afgekort van Roxanne, ik ben moeder van 3 jongens en gelukkig ( en hij)  getrouwd met "de belschj". Ik ben geboren en getogen in Maastricht, waar ik nog steeds woon en werk. Ik heb meer dan 10 jaar leidinggevende/management ervaring in zowel in de zorg als in de B2B.  Hier is voor mij het coachen begonnen, zowel op gebied van zelfmanagement, communicatie, intervisie, verzuim en leidinggeven. Teamprocessen, zelforganisatie, zelfsturende teams tot ondersteuning in strategisch beleidsvorming met een duurzaam toekomstperspectief,  het was een fijne tijd maar  uiteindelijk vond ik dat ik als leidinggevende niet óók nog de coach kon zijn die ik graag wil zijn. Ik ben gestopt als leidinggevende en ben als projectmedewerker bij de aantrekkelijkste werkgever van Limburg echt op mijn plek. Daarnaast ben ik in 2021 gestart met mijn eigen coachpraktijk.  

Coaching by Rox is vanuit een enorme interesse in mensen begonnen. 

Als leidinggevende vond ik de persoonlijke gesprekken met medewerkers een van de leukste aspecten van mijn werk. Ik haal er voldoening uit dat iemand weer kracht en energie vindt in zijn eigen kunnen en daarmee aan de slag gaat. Alles wat aandacht krijgt dat groeit.. en zeker in cruciale beroepen als in de zorg, zie je dat er vaak net even iets meer aandacht nodig is. Mensen in de zorg staan bijna altijd "aan". Hun zorgen gaan altijd door, in de loop der jaren heb ik technieken eigen gemaakt om het "knopje" om te zetten. Deze deel ik met de coaches, vaak aan de hand van praktische voorbeelden. 

Tijdens mijn opleiding leerde ik de positieve psychologie kennen en eigen gemaakt. Deze stijl past mij, optimistisch, denken in oplossingen en veel eigen regie. Hierna heb ik trainingen verzorgd voor o.a. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werken vanuit de positieve psychologie gaf mij nieuwe inzichten, nieuwe methodieken. Maar bovenal is het effect bij de mensen groot.  

Toen wist ik het zeker... dit is waar ik gelukkig van word. Mensen met een hulpvraag ondersteunen in het te behalen doel. 


Door onder andere het versterken van je zelfvertrouwen, op de juiste manier leren communiceren en je inzicht te geven in jouw positieve eigenschappen kan ik je helpen om je persoonlijke effectiviteit te vergroten.